Akkumulátor

Ha az Ön járművében elhelyezett akkumulátor műszaki leírásában szereplő indítóáram (Ah) értékének 70%-ánál kevesebb érték mérhető, cserélni kell. (ha csak merült tölteni szükséges) A gépjármű indító akkumulátorok szavatossági ideje 24 hónap, élettartamuk nagyban függ a használat módjától, illetve a gépjármű műszaki állapotától is.

 

Fontos, hogy az alább felsorolt lépéseket sorrendben vegyük figyelembe az elhasznált akku cseréjekor és az új behelyezésekor.

I. Mérjük meg a régi akkumulátor hosszát, magasságát, mélységét, majd ennek megfelelően válasszuk ki az új akkumulátort.

II. Lazítsa meg az akkumulátorra erősített sarukat. Kezdje a NEGATÍV(-) pólusúval, majd a saru lekötése után lazítsa meg a pozitív pólusút is, és ezt is kösse le az akkumulátorról! Csavarozza ki az akkumulátort tartó konzolt és vegye ki az akkut! Amennyiben szükséges tisztítsa meg az akku helyét nedves törlőkendővel! Helyezze be az új akkumulátort! Csavarozza vissza a rögzítőkonzolt! Tisztítsa meg az akkumulátor csatlakozóit, majd a sarukat is!

III. Helyezze vissza az akkumulátorra a sarukat, most kezdje a POZITÍV(+) pólusúval, majd folytassa a negatívval! A pozitív pólusra helyezze vissza a műanyag védőburkolatot!

Figyelmeztetések és biztonsági előírások ólom-sav akkumulátorokhoz!
Tartsa be az akkumulátoron, a használati utasításban illetve a gépjárműre vonatkozó üzemeltetési utasításban foglalt előírásokat!

Használjon védőszemüveget!
A savtól és az akkumulátortól tartsa távol a gyermekeket.

Robbanásveszély: Az akkumulátorok töltése során erősen robbanékony durranógáz keletkezik, ezért különösen fontos: Tűz, szikra, nyílt láng használata és a dohányzás szigorúan tilos!A kábelek és az elektromos készülékek használatakor kerülje el a szikraképződést és a rövidzárlatot.

Maró anyag: Az akkumulátorsav erősen maró hatású, ezért különösen fontos: Védőkesztyű és szemvédő használata kötelező; az akkumulátort ne döntse el! A gázelvezetésekből savszivárgás lehetséges.

Elsősegély: A szembe került savat azonnal, tiszta vízzel pár percig öblítse ki. Ezt követően azonnal forduljon orvoshoz! A bőrre fröccsent savat azonnal savközömbösítő szerrel vagy szappanos vízzel semlegesítse, majd sok-sok vízzel öblítse le. Ha nyelés útján sav került a szervezetbe azonnal forduljon orvoshoz!

Figyelem: Az akkumulátort óvja a fénytől! A lemerült akkumulátor befagyhat, ezért fagymentes helyen tárolja!

Az akkumulátor nem szemét, hanem hulladék! A használt akkumulátorokat kijelölt gyűjtőhelyeken adja le! A használt akkumulátort soha ne tegye a házi hulladékokhoz. Az akkumulátorok újra felhasználható gazdasági javak, amelyeket vissza kell fordítani az újrahasznosítási folyamatba. Azokat az akkumulátorokat, amelyeket nem lehet újrahasznosítani, a veszélyes hulladékokra vonatkozó utasításoknak megfelelően meg kell semmisíteni.

Polírozás

Idővel autójának lakkrétege karcossá válik, elveszíti fényét. A szennyeződések, az időjárási körülmények, a nap UV-sugarai tompítják, károsítják autója fényezését. Bár rendszeres ápolással megőrizheti, óvhatja gépkocsijának esztétikai értékét, egy professzionális felületpolírozás esetenként szinte újjá tudja varázsolni autója fényezését, visszaadva annak eredeti csillogását.

Önrész átvállalása

Amennyiben casco biztosítása terhére a javítást nálunk végezteti, a fix önrészt átvállaljuk! (max. a javítási számla 10%-áig!)

Csereautó akár ingyen!

A javítás időtartamára igény esetén csereautót biztosítunk, ami rendkívül kedvezményes áron (már napi 3 999 Ft-tól), sőt, akár díjmentesen is igénybe vehet. A csereautó napidíjak a szerviz számla összegétől függően az alábbiak szerint alakulnak:                                       

Szerviz számla összege napi díj Ft
0 - 100 000 Ft+ÁFA 3 999 Ft/nap+ÁFA
100 001 - 200 000 Ft+ÁFA 2 999 Ft/nap+ÁFA
200 001 - 300 000 Ft+ÁFA 1 999 Ft/nap+ÁFA
300 001 - 500 000 Ft+ÁFA 999 Ft/nap+ÁFA
500 000 Ft+ÁFA -felett Ft/nap

Egy javítás alkalmával a két akció (önrész átvállalása, illetve kedvezményes csereautó) közül csak az egyik vehető igénybe.